Tuesday, 9 July 2013

School Annual Reports

Dua minggu lagi cuti sekolah end of term akan bermula. Di sini sesi persekolahan bermula pada bulan September. Anak2 akan bercuti panjang bermula 22/7 hingga 2/9 nanti. Hari Jumaat lepas saya menerima Annual Report anak2. Di sini tiada formal exam, tapi achievement anak dilaporkan dengan agak detail dalam Annual Report ni.

Alhamdulillah, walaupun diorang baru bersekolah lebih kurang tiga bulan jer tapi generally semua cikgu commented that they had settled extremely well into life at this school.So far Aliff, the eldest yang paling OK coz nampaknya dia mencapai the expected level.
Aliff wataknya agak pendiam. Dari dulu dia kurang bercerita hal-hal di sekolah kalau tak ditanya..tapi bila dapat results dia jarang mengecewakan kami.

Report dari teacher Aliff

Adik-adiknya pula, walaupun kata teachers belum mencapai expected level tapi saya faham tentang masalah bahasa yang diorang hadapi. Berbeza dengan Abang long, diorang masih belum fluent berbahasa Inggeris kat sini..yang penting dah boleh adapt dan hopefully they will make more progress next year!

Sayang juga rasanya, baru jer diorang rasai keseronokan bersekolah kat sini, tapi dah nak bercuti panjang...InsyaAllah, Mama akan bagi lebih tumpuan pada pelajaran anak2 bila Mama dah tamatkan pengajian nanti...
No comments:

Post a Comment