Friday, 22 May 2015

Happy 37th Birthday

21 Mei 2015

Semalam birthday Mr. Hubby yang ke-37. Alhamdulillah Allah masih panjangkan usia untuk terus merasai nikmat kehidupan di muka bumi ini.

Sebenarnya birthday Mr. Hubby dah pun disambut awal seminggu, iaitu semasa kami bercuti di South Wales minggu lepas. Konon-konon nak buat surprise lah. Saya order kek lapis kukus dengan Kak Shilla dan minta dia bawa ke holiday park tempat kami bercuti. Kebetulan kami booked caravan bersama-sama. Pagi Sabtu kami bersarapan pagi di caravan Kak Shilla dan Kak Shilla keluarkan kek 'surprise' tu....

 Terkejut ke??...:)

 Kanak-kanak riang nyanyi lagu happy birthday

 Thank you Kak Shilla bersusah-payah melapis...

Kek lapis masam-manis yang yummy

Untuk semalam, saya buat juga kek untuk celebrate dengan anak-anak yang excited buat home-made card untuk papa tersayang.

Mia pegi tulis happy birthday Mum pulak...adeiii....

Saya buat Kek Red Velvet. Ambik resepi dari blog Kak Azie. Terima kasih Kak Azie...

 Happy birthday Papa

 Decorate simple aje sebab tak kreatif. Beli jer wafer daisies Dr Oetker tu 
tempek2 atas kek.


Moga-moga dengan meningkatnya usia setahun lagi akan lebih mendekatkan diri kita pada-Nya. 

Wednesday, 20 May 2015

Aiman & Football Spring Trophy

Lama tak tulis pasal Aiman dan football clubnya. Aiman masih kekal dengan club yang lama iaitu Mount Nods Jets walaupun di pertengahan musim baru-baru ni ada berlaku sedikit 'drama'. Aiman menjalani training dengan pasukannya setiap hari Rabu jam 6 petang. Manakala hari Ahad pula adalah hari match/tournament.

 Dengan rakan sepasukan dan coaches

Hari Ahad 10 Mei 2015 team Aiman terpilih untuk ke perlawanan akhir Spring Trophy Coventry's JFC. Team Aiman, Mount Nods Jets bertemu dengan team Rugby Town JFC. Sepanjang Spring Cup ini team Aiman menunjukkan pencapaian yang sangat baik di mana mereka tidak pernah kalah dalam 14 perlawanan. Dalam game sebelum ini mereka seri dengan team Rugby Town.

Sejak Aiman main bola dengan JFC ni, kami pun kena ikut dia bila dia ada away games. Merata jugak la kami pergi dalam Coventry ni. Antara team yang jadi opponents team dia ialah Stradford Town JFC, Leamington, Chapelfield Colts, Dunlop, Christ The King dan Rugby Town.

Perlawanan akhir diadakan di 'home' iaitu di Ponderosa. Secara umumnya perlawanan diorang masa final hari tu agak sengit. Di tepi padang riuh dengan sorakan penyokong kedua-kedua pasukan yang terdiri daripada ahli keluarga masing-masing. Datuk & nenek diorang pun ada yang datang. Orang England kan memang suka football jadi diorang memang supportive sangat-sangat.

Sempat lagi ambik gambar before kick off


Main bola musim spring padang pun berbunga-bunga



Kedua-dua pasukan bermain bersungguh-sungguh dan dengan penuh semangat. Kawan Aiman, Kyle yang injured terpaksa keluar dan menangis bukan sebab sakit tapi sebab kecewa tak dapat bermain lebih lama. Tetapi nasib lebih menyebelahi team Rugby (jersi oren). Mereka menang 2-0. Sekali lagi nampak air muka kekecewaan di pasukan Aiman. Ada beberpa orang yang kelihatan mengesat airmata termasuk Aiman. Begitulah bersemangatnya mereka berjuang tapi ditakdirkan kemenangan bukan milik mereka.

Muka-muka sedih dan kecewa

Lepas berakhir perlawanan tersebut adalah penyampaian pingat oleh Club Chairman.


 Spring Trophy yang dimenangi oleh pihak lawan



Walaupun cuma naib juara, mereka tetap diraikan oleh coaches dan management team. Small party sebelum berehat untuk summer.




Haha this is funny!

Yang ni pun menyibuk jugak

Semoga Mount Nod Jets lebih berjaya di season akan datang.



Monday, 11 May 2015

Hansel & Gretel di Belgrade Theatre

9 Mei 2015

Menonton teater muzikal adalah salah satu 'wishlist' saya di sini. Sudah pasti menonton teater di West End London yang terkenal di seluruh dunia menjadi impian. Tetapi kerana jarak yang agak jauh dari Coventry, kami rasa lebih mudah menonton di Belgrade Theatre yang hanya terletak di Coventry city centre.



Kebetulan pula saya dapat tahu mereka akan menayangkan teater fairy-tale Hansel & Gretel yang sesuai untuk tontonan anak-anak. Teater Hansel & Gretel dipersembahkan di sini selama tiga hari mulai Khamis 7/5/2015 hingga 9/5/2015. Kami membeli tiket secara online dan menontonnya pada hari Sabtu.

Belgrade Theatre, Coventry

Oleh kerana beli tiket secara online, kena collect dulu tiket di kaunter yang dipanggil 'Boxoffice'.

Kaunter BoxOffice

Tickets

Persembahan yang menarik diiringi dengan piano secara live selama hampir satu setengah jam. Memang tak boleh ambil gambar kat dalam, tapi di notice board ada gambar-gambar persembahan sesi sebelum ini.

 Gretel & clowns



Mia & Danish tunggu 'candy house' rumah ahli sihir jahat seperti yang diorang baca dalam buku, tapi dalam persembahan ni tak ada scene macam tu. Mungkin nak kena sesuaikan dengan persembahan pentas jadi skrip kena diolah sikit.



Sebelum balik ambik gambar dulu di kawasan luar Belgrade Theatre.




Terima kasih Papa...belanja kami tonton teater!:)