Sunday, 28 April 2013

Car boot Sale di Stoneleigh

Kalau tak ada apa nak buat di hari minggu, kadang-kala kami berjalan-jalan sambil 'memancing' di carboot sale. Yang paling dekat dengan rumah ialah carboot sale di Stoneleigh. Carboot di UK biasanya dibuka pada hujung minggu di musim spring/summer. Kat sini diorang jual bermacam-macam barang, kebanyakannya barang-barang yang diorang dah tak nak guna, tapi masih baik...Daripada menyemakkan rumah, atau sayang nak dibuang..baik juga dijual kat sini. Ada juga barang yang diorang dah simpan lama tapi tak pernah digunakan. Carboot di Stoneleigh ni ada yang di luar dan ada juga peniaga yang jual kat dalam hall...boleh tengok macam2 barang kat sini...pakaian, kasut, buku-buku, pinggan mangkuk, mainan kanak-kanak, perabut, alat-alat pertukangan, painting, hiasan rumah dan macam-macam lagilah....Kalau nak cari barang2 antik atau koleksi2 lama pun banyak....Harga yang diorang letak pun murah dan berpatutan..dah tu boleh tawar lagi...Satu pesanan dari kawan2 yang dah lama kat sini...kalau jumpa barang yang berkenan terus jer ambik. Kalau rasa nak datang semula kemudian most probably barang tu dah kena rembat kat orang lain:)


 outdoor..masa ni orang tak ramai lagi


indoor car boot sales

Anak-anak memang suka datang sini coz tiap kali pegi ada jer habuan utk diorang..sebab mainan kanak-kanak memang banyak sangat dah tu murah2 pulak serendah 20-50pence...aku pulak takde la cari barang yang specific tapi kalau jumpa yang cantik di mata dan harga pun menarik aku ambik le...

Ni antara barang-barang hasil 'tangkapan' kitorang....

 Ni dapat dengan harga 1 pound jer...

 Set NERF for 2 players, 3 pound

4 pound untuk set 3 bekas  Portmerion tu...


Jam Royal Albert

Dah penat main NERF, pegi ke cafe Mia (Fisher Price toaster oven + cupcakes etc cuma 3 pound jer)

Minggu depan nak gi carboot di Leamington Spa pulak..kata orang kat sana barang2 dia lagi best, sebab tempat orang kaya2...:)

No comments:

Post a Comment