Wednesday, 9 March 2016

Harrods & Madame Tussauds

Kenangan ke Harrods & Madame Tussauds London bersama kawan baik saya, Shimah.

Kami ke London dengan menaiki London Midlands train dari Coventry Station. First time naik train kat sini. Seronok berbual buka cerita kisah-kisah lama perjalanan yang jauh pun tak terasa. Sedar-sedar dah tiba di Euston Station. Dari sana kami mengambil tube untuk ke Knightsbridge Station, iaitu stesyen yang paling hampir dengan Harrods. Keluar dari stesyen terus nampak bangunan Harrods yang terletak di Brompton Road.

Ambik gambar dulu kat depan Harrods sebelum masuk.

Memang besar gedung Harrods ni dan banyak barangan berjenama dijual di sini. Kami cuma jalan-jalan jamu mata dan terus ke Harrods Food Hall sebab Shimah nak beli beberapa souvenir.

Tempat shopping orang-orang kaya jadi susun atur dan interior design sangat cantik dan mengagumkan. 


 Shimah tengah fikir nak beli apa tu...hehe



 Bekas teh pun cantik-cantik



 Gambar kenangan


Ada ukiran mesir purba di ruang eskalator



Beli makanan untuk breakfast di Food Hall juga..ada banyak sangat pilihan makanan sampai tak tau nak pilih yang mana.

Kemudian naik ke sini pulak cari souvenir lagi..




Dari Haroods kami naik bus untuk ke Madame Tussauds. Kami dah beli tiket secara inline untuk mengelakkan dari beratur panjang. Lagipun ada diskaun jika beli secara online. 


Syukur dah beli tiket awal-awal. Memang panjang orang beratur untuk masuk.



Madame Tussauds mempamerkan patung lilin artis-artis/selebriti, ahli sukan dan pemimpin terkenal seluruh dunia. Jom layan gambar...











Sebelum keluar ada tayangan 4D Marvel Superheroes yang sangat menarik. 

Tunngu giliran masuk ke tempat tayangan

No comments:

Post a Comment