Friday, 3 July 2015

Teddy Bears' Picnic

Dua minggu lagi summer holiday akan tiba bermakna berakhir sesi persekolahan 2014/2015. Minggu-minggu terakhir ini banyak aktiviti-aktiviti yang dibuat di sekolah sebelum menyambut cuti. Antaranya school trips, movie night dan acara tahunan 'Enterprise Week' dimana pelajar-pelajar menjual hasil kerjatangan mereka kepada ibubapa.

Salah satu lagi acara ialah 'Splat the Teachers'. Bayar 50pence dan boleh baling teacher kat situ dengan whipping cream yang dah diletak dalam plate. Acara ni macam tak sesuai nak dibuat di Malaysia yang mementingkan adab dan tatasusila pada guru.

Sporting kan cikgu-cikgu ni..

Semalam pula pelajar Reception, Year 1 dan Year 2 ada Teddy Bears' Picnic. Saje nak buat catatan kat sini sebab rasa comel jer tengok diorang bawa teddy masing-masing ke sekolah.

Bergambar dengan teddy sebelum ke sekolah.

Balik dari sekolah sibuk bercerita diorang ber'picnic' di tepi padang sekolah beramai-ramai. Teachers sediakan makanan seperti sanwiches,chips,biscuits dan juga minuman. Tentu seronok berpicnic dengan kawan-kawan dan cikgu-cikgu. Nash tak puasa lah hari ni sebab nak berpicnic huhu..


No comments:

Post a Comment