Tuesday, 27 May 2014

Holland Park, London

Walaupun kecewa tak dapat masuk ke Keukenhof Gardens, tapi terubat sedikit bila Mr. Hubby bawa ke Holland Park di London pada 20 April yang lepas.

Sebenarnya tujuan asal ke London untuk berjumpa dengan saudara sekampung Mr. Hubby yang datang dengan rombongan Tan Sri Annuar Musa ke Malaysian Hall, London. Itupun tak dirancang. Kebetulan hari tersebut Mr. Hubby call ayah di kampung dan ayah maklumkan kedatangan mereka. Kata ayah kalau dapat, pegi lah jengok saudara sekampung...maka kami pun bergerak ke London petang Sabtu tersebut. Gembira Ayah Jie tak sangka kami datang bertemu dengan dia kat situ walaupun ambik masa 2 jam juga nak sampai ke London. Jejak kasih la konon.

Malam itu rupanya ada majlis penyampaian jersi penyokong kelab TRW di Malaysian Hall. Dah alang-alang kat situ kami pun join sekali...

Aiman with Tan Sri. Kata Aiman dia penyokong TRW:)

Selesai majlis kami ke rumah kawan Mr. Hubby di Du Cane Road untuk bermalam kat sana. Nampaknya rumah diorang lah yang bakal jadi tempat persinggahan kalau kami ke London. Sampai kat rumah diorang kami dijamu dengan tomyam seafood dan seabass tiga rasa...best..best...Terima kasih ye Rafiq dan Norley, semoga Allah murahkan rezeki. Maaflah kami mengganggu hari minggu anda berdua...:)

Masa borak-borak dengan mereka berdua kami diberitahu ada Holland Park tak jauh dari situ. Keesokan pagi dalam perjalanan balik kami singgah di sana.

Subhanallah! Cantik sungguh tengok bunga-bunga tulip berwarna-warni...Memang geram sangat rasa macam nak duduk kat situ sepanjang hari...

Kat dalam park ni ada juga kawasan lain yang ditanam dengan pokok bunga ros, tapi sewaktu kami datang belum banyak yang berbunga.

ada sekuntum dua jer ros yang baru keluar


Ada juga playground utk budak2 kecik (bawah umur 5 tahun) dan untuk budak besar. Bagi anak-anak main kat sini dulu sampai puas baru balik ke Coventry...


No comments:

Post a Comment