Monday, 11 November 2013

Hari 'Misai'

Hari Jumaat lepas (8/11/2013) adalah non-uniform day di sekolah anak-anak.

Di sini pada hari tertentu sekolah isytiharkan sebagai non-uniform day - bermakna boleh ke sekolah dengan berpakaian biasa. Untuk hari tersebut, mereka juga digalakkan mempunyai moustache/misai sebagai sokongan kepada 'Movember Cancer Campaign'.

'Movember' ialah charity event yang dibuat pada bulan November setiap tahun untuk mengutip dana dan memberi kesedaran tentang kesihatan lelaki (men's health) particularly prostate and testicular cancer. Jadi perkataan 'November' tu ditukarkan kepada 'Movember'. Selain boleh berpakaian biasa, pelajar juga digalakkan menderma sebanyak £1 seorang.

Jadi Jumaat lepas bersarapan mama dan papa sibuk melukis moustache anak-anak teruna kami..dah ler ada tiga anak teruna. Dan ini la hasilnya.....hehehehe....abis eyeliner mama jadi mangsa..

3 'Thakur'

Semasa di sekolah pagi tu memang kelakar tengok budak-budak lain dengan misai masing-masing...yang girls pun sporting pakai misai comey2 jer...cikgu-cikgu pun sama...Nak ambik gambar diorang tak boleh pulak (melanggar peraturan) jadi tak boleh nak share kat sini...

Balik dari sekolah, kata Aiman semasa assembly hari tersebut teacher pilih dia di antara pelajar yang mempunyai moustache yang menarik...dia dipanggil berdiri dan tunjukkan moustachenya kepada kawan-kawan yang lain....hasil kerja mama la tu....hehehe...

Macam-macam la aktiviti kat sekolah diorang ni...lepas ni apa pulak agaknya ye?....No comments:

Post a Comment