Saturday, 9 January 2016

Jalan-jalan Sabtu di Birmingham

Hari ni Mr. Hubby ajak jalan-jalan ke Birmingham. Mood winter sale lagi haha...

Mula-mula ke One-Stop Shopping Centre di Perry Barr. Ada kawan bagitau kat sana ada Clarks Factory Outlet. Saje nak tengok-tengok kalau ada good deals boleh 'buat pelaburan' sikit.







Basically lebih kurang macam retail park yang lain kat UK ni. Harga Clarks di Factory Outlet tu pun tak berapa menarik minat kami mungkin sebab Clarks tengah buat online sale up to 60% sekarang. Dah beli sikit-sikit stok kasut persediaan untuk naik kerja nanti...

Birmingham City University di seberang jalan.

Dari situ kami ke Boundary Mill Store. Sebelum ni pernah dengar kawan-kawan sebut tapi tak pernah sampai. Sebelum balik for good kena datang 'lapor diri'..dalam perjalanan singgah solat di Masjid Zia-e-Madinah, Walsall. Dari luar nampak masjid ni biasa-biasa jer, tapi kat dalam sangat cantik!



Tempat ambil wuduk


Dewan solat lelaki. Untuk muslimah di tingkat atas.

Kopiah disediakan

Kemudian terus ke Boundary Mill Stores. Dalam UK ni ada lima cawangan Boundary Mill dan salah satunya yang di Walsall ni. Kalau lalu M6 Motorway ke arah utara boleh nampak di tepi highway. Kami tertarik kat sana kerana katanya ada sale up to 70%...

Masa sampai tu ramai betul orang sampai parking penuh dan nak kena tunggu orang keluar. Hampir-hampir give up dah nak balik, finally dapat jugak parking. 



Kat dalam memang penuh orang. Pusing-pusing tengok apa yang menarik. Boundary Mills ni salah satu stores yang jual berbagai branded items at discounted price. Womenswear, menswear, bags, home accessories dan macam-macam lagilah. Beg Radley banyak juga kat sini..harga ok jugak lah ada banyak juga yang kurang dari £100. Portmeirion pun ada tapi harga mahal sket dari harga factory store di Stoke. 

On the way nak balik tersinggah pulak di Astle Retail Park, West Brom..ni salah satu tempat favourite Mr. Hubby sebab ada Nike Clearance. Kalau kena timing memang dapat harga yang sangat murah. Contohnya hari ni children boots ada offer less 70% from marked price (harga clearance). Kasut yang harga £15 jadi £4.50 je!Murah ok...Boleh buat rasa bersalah kalau tak beli..


No comments:

Post a comment